Dagboek     Het verhaal     Jacko     Fotoboek     Gastenboek     

Jacko van den Oord

 

Jacko van den Oord

 

Welkom op de site van Jacko van den Oord

Welkom op de site van Jacko. Jacko kwam ter wereld op woensdag 19 maart 2008 omstreeks 11:15 uur. De zwangerschap en de geboorte verliepen alles behalve gemakkelijk. Tijdens de zwangerschap traden complicaties op waardoor Sophie geopereerd moest worden. Op 13 februari werd na ernstige klachten tijdens een spoed operatie één van de eierstokken van Sophie verwijderd en heikele operatie tijdens een zwangerschap, zij is toen een aantaldagen opgenomen geweest op de intensieve zorg afdeling van het Radbout ziekenhuis in Nijmegen. De baby in haar buik was toen circa 25 weken. Na de operatie bleef de pijn en enkele weken later, werd Sophie weer met spoed in het Carolus ziekenhuis in den Bosch opgenomen. Na daarna nog diverse keren in het ziekenhuis geweest, bleek het goed mis te zijn. Met spoed werd de baby gehaald, waarbij Sophie voor de tweede maal een zware en levensbedreigende operatie onderging. Bij deze operatie verloor zij maarliefst 8 liter bloed en werd de baarmoeder verwijderd.

Jacko kwam na 7 maanden ter wereld en heeft zijn veel te korte leventje in een couveuse doorgebracht waar hij onder behandeling van artsen in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven verbleef. Het lot was ons niet gunstig gezind en tegenslag na tegenslag trof het kleine ventje. Niet alleen bleek hij problemen te hebben met zijn longen, ook zijn hersenen werden beschadigd door een hersenbloedinkje. Zijn conditie verslechterde en het ergste overkwam onze Jacko. Hij overleed op 25 maart 2008 om 00:37 uur in de armen van zijn moeder en in het bijzijn van zijn vader en zussen. Beider Opa's en oma's, familie en vrienden hebben kort daarvoor op een waardig en fijne wijze afscheid van hem kunnen nemen.

Onze Jacko is met ons naar huis gegaan, waar we Jacko nog een paar fijne dagen bij ons hebben gehad, alvorens we hem op zaterdag 29 maart naar zijn rustplaats hebben gebracht. Hij is daar na een mooie afscheidsdienst bijgezet in het grafje van het tweelingzusje van zijn moeder Sophie.

 

 

Wie, wat, waar?

Op deze site vindt je kort wat informatie over Jacko en kun je een berichtje achterlaten. Ook zullen we wat leuke foto's plaatsen in het fotoboek.

Wil je een kaartje sturen? Dat kan ook! Stuur je kaartje naar het thuisadres van familie van den Oord:

Fam. van den Oord
Uilecotenweg 55
5324 JT Ammerzoden